Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρόσκληση Ημερίδας: Η καινοτομία στην Κρήτη σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν

18 Φεβρουάριος 2021

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0»  την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 στις 17:00.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει o περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ενώ στο πρόγραμμα θα συζητηθούν οι Δομές Υποστήριξης Καινοτομίας στα πρώιμα στάδια, Διαγωνισμοί Καινοτομίας και επιχειρηματική επιτάχυνση, Χρηματοδότηση στα πρώιμα στάδια στην Κρήτη, οι χρηματοδοτήσεις των Funds στην Κρήτη, ο ρόλος εδραιωμένων επιχειρήσεων στο οικοσύστημα καινοτομίας, θεσμικοί φορείς υποστήριξης επιχειρηματικότητας και ο ρόλος των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων στο οικοσύστημα καινοτομίας.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να εγγραφτούν πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο, Ημερίδα "Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0".

Η ημερίδα χαρτογραφεί την καινοτομία στην Κρήτη απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στη Κρήτη σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά τη πανδημία και ποιες οι προοπτικές; Επίσης, θα παρουσιαστούν Παρουσιάζει επίσης συντεταγμένα τα βήματα που ακολουθεί μια καινοτόμος επιχείρηση, από την ίδρυσή της και μετά,  και τους φορείς στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί σε κάθε βήμα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν θεσμικοί φορείς και επιχειρήσεις από την Κρήτη.

H εκδήλωση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας,  το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, τον Οργανισμό Bizrupt, την πρωτοβουλία 4Locals, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece, το Uni.fund, το Μetavallon και τη Bayer Ελλάς.