Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρόσκληση σε Βιωματικό - Συμμετοχικό Σεμινάριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Urban Innovation Action (UIA) «Πρωτοβουλία Αστικών Καινοτόμων Δράσεων» Στις 18 και 19 Μαΐου 2019


18 Μαΐου 2019, 9:30 Δωρεάν Αίθουσα «Πολλαπλών Χρήσεων»

Ο Δήμος Ηρακλείου σας προσκαλεί σε Κύκλο Σεμιναρίων – Εργαστηρίων με τίτλο:

«Food Save Share:  Πώς να μην πάει τίποτα χαμένο!»,

που διοργανώνεται το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στο χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ» του Δήμου Ηρακλείου, Λεωφόρος Ικάρου 66, Νέα Αλικαρνασσός.

Τα Σεμινάρια- Εργαστήρια  διοργανώνονται στο πλαίσιο της Εκστρατείας ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία και συγκεκριμένα για την επαναχρησιμοποίηση απορριμμάτων "Food Save Share", του έργου A2U Food «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης  για Αστικές Περιοχές».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Πρωτοβουλία Αστικών Καινοτόμων Δράσεων UIA) και η υλοποίησή του έγκειται στη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, ως Επικεφαλής Εταίρος, του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την ENVIROPLAN A.E. και το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα : www.foodsaveshare.gr.

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε όλες/-ους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Συντονίστριες/-στές Εκπαίδευσης, Υπεύθυνες/-ους και Στελέχη Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης οι οποίες/-οι, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Στόχος είναι με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα να δοθεί σε όλες/-ους όσες/-ους παρακολουθήσουν η δυνατότητα να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές αυτής της ιδέας για την Κυκλική Οικονομία μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα Σχολικά Προγράμματα Σπουδών το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020.

Θα πραγματοποιηθούν τρία Σεμινάρια  τεσσάρων ωρών το καθένα με τη συμμετοχή 20 εκπαιδευομένων : Σάββατο 18 Μαΐου , Πρωί – Απόγευμα  και  Κυριακή 19 Μαΐου, Πρωί.

Για την καλή οργάνωση της επιμόρφωσης και την λειτουργική κατανομή των συμμετεχόντων δηλώστε έγκαιρα τη διαθεσιμότητά σας στο  https://forms.gle/v5SPnjc9fTCeakNY9   μέχρι τη Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 και θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την ώρα παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση υπέρβασης των 60 αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με Εκτίμηση

Η Συντονίστρια του Προγράμματος UIA

Ζαχαρένια Δρόσου

Διευθύντρια Οργάνωσης Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

9:30 – 9: 40     Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου, κου Χαράλαμπου Μαμουλάκη

9:40 – 9: 50     Εισήγηση για το πρόγραμμα A2U Food από τη Διευθύντρια Οργάνωσης, Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου και Συντονίστρια του Προγράμματος κα Ζαχαρένια Δρόσου

9:50 – 10:00    Ενημέρωση για το πρόγραμμα A2U Food και την Κυκλική Οικονομία από τον Δρ Δαλιακόπουλο Ιωάννη, Σχολή Γεωπονίας - ΤΕΙ Κρήτης.

10:00 -14:00   WORKSHOP 1 Εκπαιδευτές κος Ιωάννου και κος Φωτιάδης

10:00 – 12:00 Εργαστήριο Νο1 : «Η τρίλιζα της υπερβολής και της σπατάλης», «Ποιος τρώει τι;», «Βρες το άλλο της μισό», «Μετράνε μέρες», «Δεν είναι για πέταμα κι ας μην τα τρώω».

12:00 – 12:30    Διάλειμμα για καφέ

12:30 – 14:00 Eργαστήριο No 2 : «Ιστορίες μέσα από το ψυγείο».

16:00- 20:00   WORKSHOP 2 Εκπαιδευτές κος Ιωάννου και κος Φωτιάδης

16:00 – 18:00 Εργαστήριο No 1: «Η τρίλιζα της υπερβολής και της σπατάλης», «Ποιος τρώει τι;», «Βρες το άλλο της μισό», «Μετράνε μέρες», «Δεν είναι  για πέταμα κι ας μην τα τρώω».

18:00 – 18:30 Διάλειμμα για καφέ

18:30 – 20:00 Εργαστήριο No 2 : «Ιστορίες μέσα από το ψυγείο».

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

09:00 – 13:00 WORKSHOP 3 Εκπαιδευτές κος Ιωάννου και κος Φωτιάδης

9:00 – 11:00   Εργαστήριο No 1: «Η τρίλιζα της υπερβολής και της σπατάλης», «Ποιος τρώει τι;», «Βρες το άλλο της μισό», «Μετράνε μέρες», «Δεν είναι για πέταμα  κι ας μην τα τρώω».

11:00 – 11:30 Διάλειμμα για καφέ

11:30 – 13:00 Εργαστήριο No 2 : «Ιστορίες μέσα από το ψυγείο».