Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Urban Innovation Action (UIA) «Πρωτοβουλία Αστικών Καινοτόμων Δράσεων» Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019


2 Νοεμβρίου 2019, 9:30 Δωρεάν Αίθουσα «Πολλαπλών Χρήσεων»

O Δήμος Ηρακλείου σας προσκαλεί σε Βιωματικό Εργαστήριο με τίτλο:

«Food Save Share:  Πώς να μην πάει τίποτα χαμένο!»

που διοργανώνεται το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:30 π.μ. στο χώρο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ» του Δήμου Ηρακλείου, Λεωφόρος Ικάρου 66, Νέα Αλικαρνασσός.

Το πρώτο Σεμινάριο που απευθυνόταν σε Εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και συγκέντρωσε τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα Σεμινάρια- Εργαστήρια  διοργανώνονται στο πλαίσιο της Εκστρατείας ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία και συγκεκριμένα για την επαναχρησιμοποίηση απορριμμάτων "Food Save Share", του έργου A2U Food «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης  για Αστικές Περιοχές».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Πρωτοβουλία Αστικών Καινοτόμων Δράσεων UIA) και η υλοποίησή του έγκειται στη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου, ως Επικεφαλής Εταίρος, του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την ENVIROPLAN A.E. και το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα : www.foodsaveshare.gr.

Η επιμόρφωση απευθύνεται σε όλες/-ους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Συντονίστριες/-στές Εκπαίδευσης, Υπεύθυνες/-ους και Στελέχη Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που δεν συμμετείχαν στον πρώτο Σεμινάριο, οι οποίες/-οι, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Στόχος είναι με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα να δοθεί σε όλες/-ους όσες/-ους παρακολουθήσουν η δυνατότητα να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές αυτής της ιδέας για την Κυκλική Οικονομία μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα Σχολικά Προγράμματα Σπουδών το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020.

Για την καλή οργάνωση της επιμόρφωσης και την λειτουργική κατανομή των συμμετεχόντων δηλώστε έγκαιρα τη διαθεσιμότητά σας στο  https://forms.gle/v........   μέχρι την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 15:00.

Με Εκτίμηση

Η Συντονίστρια του Προγράμματος UIA

Ζαχαρένια Δρόσου

Διευθύντρια Οργάνωσης Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου