Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πραγματοποιήσαν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης βιωματικό-συμμετοχικό σεμινάριο με θέμα την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων

08 Νοέμβριος 2019

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμος Ηρακλείου και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) πραγματοποιήσαν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης βιωματικό-συμμετοχικό σεμινάριο με θέμα την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων. Τα σεμινάρια, που έχουν τίτλο «FoodSaveShare: Πώς να μην πάει τίποτα χαμένο!», διοργανώνονται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία και περιλαμβάνουν ένα κύκλο από 30 συνολικά σεμινάρια. Συγκεκριμένα πραγματοποιούνται στα πλαίσια του έργου A2UFood «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές» στο οποίο ο Δήμος Ηρακλείου είναι Επικεφαλής Εταίρος (Κύρια Αστική Αρχή) και εστιάζουν στην πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων».
Το σεμινάριο προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Μετασχηματισμού και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου, κος Γιώργος Σισαμάκης. Η κυρία Ζαχαρένια Δρόσου Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου και Συντονίστρια του Έργου, παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Έργο A2UFOOD. Από το ΕΛΜΕΠΑ με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αντιπρύτανη του ιδρύματος Καθ. Θρασύβουλο Μανιό, οι ερευνητές Δρ. Ιωάννης Δαλιακόπουλος και Νίκος Παπαστεφανάκης, ως εκπαιδευτές στο Βιωματικό Σεμινάριο – Workshop, παρουσίασαν το εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου/εργαστηρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.a2ufood.gr