Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η 1η διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου για το 2021

21 Ιανουάριος 2021

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

        

            Ηράκλειο 20-01-2021

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή, η 1η  διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου για το 2021. Η συνεδρίαση  έγινε  με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής και Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργου Σισαμάκη και τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων.

Σε αυτό το video μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου έγιναν ουσιαστικές  εισηγήσεις και παρεμβάσεις από το σύνολο των συμμετεχόντων ενώ ήταν ξεκάθαρη η ανησυχία και ο προβληματισμός του συνόλου των ανθρώπων του Τουρισμού στο Ηράκλειο για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να λειτουργήσει ο κλάδος το καλοκαίρι του 2021 με ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εργαζόμενους, στην σκιά της πανδημίας COVID-19. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Ηρακλείου είναι δίπλα στους ανθρώπους του Τουρισμού προκειμένου να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Η πανδημία COVID -19 μπορεί να μας χάλασε για λίγο τα σχέδια ωστόσο έρχονται καλύτερες μέρες.  Το όραμα είναι κοινό με τους φορείς του Τουρισμού».

Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Δημήτρης Φραγκάκης αναφέρθηκε στο θέμα «2021, Νέα Τουριστική χρονιά, με νέα δεδομένα. Ο Σχεδιασμός του ΕΟΤ» υπογραμμίζοντας ότι «είναι ήδη έτοιμη η βασική καμπάνια για το καλοκαίρι του 2021. Ο ΕΟΤ είναι σε διαβούλευση με τους φορείς, ξεκινά τον Μάρτη και θα τελειώσει το Νοέμβρη».

 Το θέμα «Η Τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης στην εποχή της Πανδημίας» ανέπτυξαν οι ομιλητές: Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Τομέα του Τουρισμού και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γεωργία Μηλάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και Διασύνδεσης της Περιφέρειας με Εθελοντικές Ομάδες και Νίκος Αλεξάκης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης αναφέρθηκε στον «Δήμο Ηρακλείου ως τουριστικό προορισμό. Σχεδιασμός και Υλοποίηση της τουριστικής στρατηγικής μας» τονίζοντας ότι «αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας και επενδύουμε στους ανθρώπους. Παράλληλα θα πρέπει να γίνει σαφές ότι όλες οι βαθμίδες της πολιτείας θα πρέπει να αναπτύξουν συνέργειες προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα» αναφερόμενος στο σχέδιο δράσης του Δήμου Ηρακλείου στον τομέα του Τουρισμού αλλά και στις συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν.

Ο Διευθυντής Μεσογείου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) Δρ. Ιωάννης Παππάς αναφέρθηκε στο θέμα «Αειφόρος Τουρισμός για τον προορισμό του Μέλλοντος: από την αξιολόγηση στην πιστοποίηση».

Στοχευμένες παρεμβάσεις έγιναν από τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και Καθαριότητας Κώστα Βαρδαβά σε θέματα καθαριότητας και υποδομών.