Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αναστολή όλων των εκπαιδευτικών λειτουργιών του Δήμου Ηρακλείου Από 12 έως και 25 Μαρτίου 2020

13 Μάρτιος 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, λαμβάνοντας υπόψιν του τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων και σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων ( Παγκρήτιο Στάδιο, Δημοτικό Κολυμβητήριο, Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου – Δύο Αοράκια, Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Πατελών) από τις 12 έως και τις 25 Μαρτίου.
Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι προπονήσεις της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ και της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου του Εργοτέλη, καθώς επίσης και οι αθλητές ατομικών αθλημάτων στίβου (με τους προπονητές τους) που έχουν ευρωπαϊκή ή διεθνή διάκριση (με βεβαίωση της ομοσπονδίας ή της τοπικής επιτροπής).
Επιπλέον, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια, το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Ηρακλείου για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, με βάση και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, αποφάσισε:
- Την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών λειτουργιών του Δήμου Ηρακλείου, από τις 11 έως και τις 25 Μαρτίου (Κοινωνικό Φροντιστήριο, ΚΔΑΠ, Δημοτικό Ωδείο, Σεμινάρια στο Δημοσκόπιο, Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, Προγράμματα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Σεμινάρια Υπολογιστών για Ανέργους, Μαθήματα Φιλαρμονικής).
- Την αναστολή λειτουργίας για το ίδιο χρονικό διάστημα όλων των αθλητικών χώρων στα σχολικά συγκροτήματα.
- Την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου μέχρι τις 30 Απριλίου. Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα παραμείνει ανοιχτή ως επισκέψιμος χώρος.
- Την καθημερινή παρουσία γιατρού στον πρώτο όροφο, στην Λότζια, προκειμένου να παρέχει στους εργαζομένους οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που μπορούν να λαμβάνουν.
Για οποιαδήποτε νεότερη απόφαση οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται από το site του Δήμου Ηρακλείου (www.heraklion.gr)
https://www.heraklion.gr/press/corona-virus-news